Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy napój

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1/2 szt
cukier 4 łyżki
woda 3/4 szkl
sok z cytryny wg uznania
mięta 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy napój

Arbuza obrać ze skóry, nożykiem wyjąc pestki, po czym miąższ pokrajany na kawałki zmiksować na gładką masę i przetrzeć przez sito. Przyrządzić syrop: do wrzątku (3/4 szklanki) włożyć umyte listki mięty, dodać cukier i mieszając rozpuścić go. Pozostawić na 15 min, następnie połączyć przetarty arbuz z syropem i po ostudzeniu dobrze oziębić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.11.2013 11:18
Musi być pyszny
Katarzyna59 21.06.2013 07:22
bardzo fajny
Chojłówna 03.09.2011 10:35
nie lubię arbuza ale zmrożone napoje o jego smaku lubię ;p
mikrusiak 15.08.2011 14:44
hm... arbuz w lodówce... może się skuszę :)
Natalia37
Natalia37 15.08.2011 14:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak