Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z masłem, bułką tartą i sezamem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
masło 10 dag
sezam 2 łyżk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z masłem, bułką tartą i sezamem

Kalafior umyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować wodę z dodatkiem mleka, cukru i soli. Róże kalafiora włożyć do wrzącej wody z mlekiem i gotować do miękkości. Masło razem z bułką tartą zrumienić na patelni. Ugotowany kalafior łyżką cedzakową wyjąć na talerz, polać masłem z bułką i posypać sezamem. Podawać do obiadu.[Sezam można wcześniej zrumienić na suchej patelni]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.03.2014 18:36
Smakowity.
Dorota59 26.03.2013 21:17
przyznam, że z sezamem nie robiłam
Motorek 15.01.2012 17:22
smaczny
Wafelek2601 23.09.2011 00:10
lubię kalafiora
Iwona51
Iwona51 09.09.2011 12:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak