Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik alpejski z bryndzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier, sól
bryndza 50 dag
ziemniaki 20 dag
jaja 3 szt.
tłuszcz 5 dkg
mąka pszenna 10 dkg
śmietana 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik alpejski z bryndzą

Bryndzę zmielić w maszynce z ugotowanymi i przestudzonymi ziemniakami. Dodać żółtka posiekany szczypiorek, paprykę, gałkę muszkatołową, cukier i sól do smaku. Wszystkie składniki utrzeć na jednolitą masę . Ubić pianę z białek, dodać do masy i ostrożnie mieszając, wsypywać mąkę. Z masy formować krążki, placki i smażyć w tłuszczu. Podawać ze śmietaną posypane szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 06.10.2013 01:19
ciekawe w smaku te placuszki
Grażyna13 07.08.2013 19:06
A to ciekawe :)
barbara11561 19.04.2013 09:13
bardzo dawno nie widziałam nigdzie bryndzy:)takich placuszków jeszcze nie jadłam
ben-ka 01.05.2012 09:50
i skąd ja wezmę bryndzę?????
olkaaa 21.03.2012 08:48
fajne
Justa32 01.08.2011 12:38
pychotka
Justa32 01.08.2011 12:38
pychotka
SmacznaPyza 18.03.2011 09:50
myślałam, że to faktycznie rodzaj sernika chociaż wytrawnego....a tu placuszki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak