Sposób przygotowania

Do garnka z zimną wodą włożyć warzywa i mięso. Doprowadzić do wrzenia i na małym ogniu gotować około pół godziny. Cebulę podpiec nad płomieniem, lub na patelni bez tłuszczu i dodać do zupy.Gdy warzywa są miękkie, wyciągnąć je z wody i pokroić w drobną kosteczkę i znowu włożyć do zupy. Porcję rosołową wyciągnąć i doprawić zupę wg uznania. (Ja oprócz soli i pieprzu dodaję troszkę Vegety. ) Następnie dodać makaron i pozwolić mu się zagotować w zupie, po minucie wyłączyć ogień. W osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować wątróbkę i pokroić na małe kawałeczki. Na talerzach rozłożyć wątróbkę, obsypać świeżą pietruszką i zalać rosołem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smaczny rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smakowitość!;) mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    taki rosołek jest przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !