Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety leszczyńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
szynka gotowana 10 dkg
pestki słonecznika
Bułka tarta klasyczna Prymat
suszone zioła prowensalskie
pieprz, sól
papryka zielona
papryka żółta
papryka czerwona
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety leszczyńskie

mięso pokroić w plastry,lekko rozbić,natrzeć solą,pieprzem i ziołami.szynkę,ser i paprykę pokroić w cienkie paseczki.układać na mięsie i składać na połowę,spinając brzegi wykałaczką.maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z pestkami słonecznika.smażyć na złoty kolor z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 29.06.2010 22:37
mniam to dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak