Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka duszony w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
por 2 szt
olej 3-4 łyżki
natka piertuszki siekana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka duszony w warzywach

Filety z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Mięso podlać 1, szklanką wody, dodać bulionetkę i dusić około 20 minut. Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, por w krążki, włożyć do mięsa i dusić do miękkości. Podawać z ryżem posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.11.2012 11:46
bardzo smaczny
Wafelek2601 12.05.2012 15:15
super
Monika193
Monika193 27.09.2011 20:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak