Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z cebulą smażona i duszona do fasolki po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
cebula biała 3
przyprawa uniwersalna Kucharek
Kucharek SMAK LATA
pieprz kolorowy
sól
Marynata do mięs słodko - kwaśna

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z cebulą smażona i duszona do fasolki po bretońsku

Mięso kroimy w kostkę , cebulę w pół plasterki , całość posypujemy wszystkimi przyprawami mieszamy i wkładamy do lodówki na pół godziny , po tym czasie najpierw smażymy, po podsmażeniu podlewamy wodą i dusimy pół godziny aby powstał cały smak . Ja jeszcze robiłam w taki sposób, że jak zaczęłam dusić mięsko, to cały czas podlewałam wywarem z gotującej się fasoli , ale wodą też możemy podlać i dusić . Po podduszeniu cały smak tego mięsa dodajemy do gotującej się fasoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 12.04.2012 14:26
pyszne
babcia
babcia 12.04.2012 14:26
pyszne
jolita 15.08.2011 19:23
MNIAM MNIAM
novita26 15.08.2011 19:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak