Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
cebula 2
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
olej 1 szklanka
pieprz świeżo mielony 0,5 łyżeczki
cytryna
tymianek 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w ziołach

Śledziemoczymy żeby nie były zbyt slone. Cebule kroimy i mieszamy z olejem. Wszystkei zioła mieszamy razem. Sledzie kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do naczynia kolejne warstwy posypując mieszanką ziół i polewając olejem z cebulą. Wkładamy do lodówki i najlepiej zostawic na caly dzien by śledzie nabrały aromatu ziół. Po przełozeniu na półmisek skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak