Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z ketchupem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
cebula 1 duża
ketchup 6 łyżek
oliwa 3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z ketchupem

Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Cebulę drobno pokroic i posolić. Gdy puści sok odcisnąc go i cebulę wypłukac z nadmiaru soli. Oliwę wymieszać z ketchupem, cebulą i majerankiem. Do naczynia włożyć śledzie i zalać sosem ketchupowym. Pozostawic na 1 dzien żeby śledzie się „przegryzły”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 22.10.2011 20:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak