Sposób przygotowania

Kawę rozpuścić w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski włożyć masło, wsypać cukier puder, ucierać dodając po 1 żółtku. Gdy masło z żółtkami połączone dodawać stopniowo po łyżeczce kawy, na przemian z oliwą i mąką. Pod koniec dodać brzoskwinie bez pestek pokrojone w cząstki i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Po ostudzeniu polać białą polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !