Sposób przygotowania

Jajo z mąką i mlekiem roztrzepać widelcem. Dodać startą marchewkę i zgniecione w dłoni płatki. Dodać posiekaną natkę pietruszki jeśli mamy, a jak nie to gałązkę kopru. Doprawić do smaku. Na małej patelni o średnicy około 20 cm roztopić płaską łyżkę masła.

Przygotowane ciasto wylać na gorącą patelnie. Na wierzch ułożyć biały ser pokrojony w kostkę oraz Camembert również pokrojony w kostkę. Pomiędzy sery położyć paseczki wędliny. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, z obu stron. Całkowity czas to około 10 minut. Przygotowany omlet możemy podawać w towarzystwie serka Almette dowolnego smaku. Idealne danie na szybki obiad dla jednej osoby.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wypasiony ten omlet:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    z marchwią jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ciekawe i smaczne dodatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !