Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Gdy będzie jeszcze ciepły zawinąć w rulon na ścierce. Poczekac aż się schłodzi (najlepiej przygotowac go dzien wczesniej)
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wylac na głęboki talerz i zostawic na noc do stężenia.
Biszkopta rozwinąc i posmarować masą i ułożyc galaretkę. Ponownie zwinąć.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !