Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie na kwasno z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
otręby owsiane 3 łyżki
sól
Zalewa:
cebule 2 duże
woda 1 l
ocet 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
pomidor 1 duzy
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie na kwasno z cebulką

Rybę posolić i odstawic na kilka minut. Jajko rozmacić. Rybe obtoczyć w jajku i bułce zmieszanej z otrębami. Piec na rozgrzanej patelni.
Cebulę pokroić. Pomidora sparzyć i obrać,a następnie zmiksowac w blenderze. Wodę zagotować z octem, solą, przyprawami, zmiksowanym pomidorem, przecierem i cebula. Ostudzić. Gdy ryba i zalewa będą zimne zalac rybę zalewą. Gdyby okazała się zmało kwasna następnego dnia – gdy się przegryzie można dolac octu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 15.08.2011 16:39
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak