Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody miodowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 7 szt
mleko 1,5 szklanki
miód 5 łyżek
śmietana 30% 1 szklanka
cukier 3 łyżki
cynamon do smaku
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lody miodowo-orzechowe

W miseczce ubijamy żółtka z cukrem, wlewamy mleko i miseczkę stawiamy na rondelku z gorącą wodą stojącym na małym ogniu.Masę ciągle ubijamy do czasu aż zgęstnieje. następnie studzimy i miksujemy ze śmietanką i miodem. Dodajemy orzech i cynamon. Miskę wstawiamy do zamrażalnika. Po ok. 30 min masę ponownie miksujemy i znów wstawiamy do zamrażalnika. Czynność taką powtarzamy 5-6 razy - aż uzyskamy gładkie, kremowe lody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 12.11.2011 00:19
niezłe
Ewa95 01.11.2011 15:47
hmm
ElizaT 26.09.2011 20:09
do wypróbowania
treonina 14.09.2011 22:59
spróbuję, ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak