Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos francuski do jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem z czarnej porzeczki 0,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
starty chrzan 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
dżem z czarnej porzeczki 1 szklanka
papryka 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos francuski do jajek

Dżemy dokładnie miksujemy a jeśli mają pestki przecieramy przez sito. Ciągle miksując dodajemy pozostałe składniki. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.Sos pysznie smakuje z jajkami ale także z wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak