Sposób przygotowania

Kabaczka obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i szklimy na nim posiekaną cebulę. Dodajemy kabaczka, solimy, pieprzymy i dusimy na małym ogniu ok. 10 min.Zdejmujemy z ognia, mieszamy z roztrzepanymi jajkami. Naczynie żaroodporne natłuszczamy pozostałym masłem i przekładamy do niego masę jajeczno-kabaczkową. Polewamy śmietaną wymieszaną z szczyptą cukru i skórką cytrynową. Na koniec posypujemy parmezanem. Zapiekamy w temp. 180 stopni C przez ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !