Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z porzeczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
mielone migdały 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
maślanka 3/4 szklanki
olej 2 łyżki
czerwone porzeczki 50 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z porzeczkami

Mąkę zmieszać z migdałami, sodą i cukrem.
W drugiej misce zmieszać olej, maślankę i jajko roztrzepane widelcem.
Połączyć zawartość obu misek- pomieszać, ale niezbyt dokładnie, dorzucić umyte, porzeczki i wymieszać z ciastem.
Ciasto przelać do formy do pieczenia muffinek.
Piec w 190 stopniach ok. 15 minut.
Przepis na 6 babeczek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 24.10.2011 14:59
Uwielbiam muffinki, niech no mi się tylko porzeczki nawiną!
aguus 15.08.2011 09:39
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak