Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na grube plastry. Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w mundurkach, studzimy , obieramy i również kroimy w grube plastry. Śledzie kroimy na kawałki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Cebulę obieramy drobno siekamy i razem z papryką dusimy na łyżce masła przez ok. 2 min. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku przyprawami. Naczynie żaroodporne natłuszczamy pozostałym masłem i układamy warstwami: ziemniaki, jajka, śledzie i zalewamy sosem paprykowo-śmietanowym a na koniec posypujemy parmezanem. Zapiekamy ok. 15 min w temp. 180 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !