Sposób przygotowania

Mrożone ciasto francuskie rozmrażamy przez godzinę w temp. pokojowej a następnie wykrawamy z ciasta okrągłe placuszki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Do pieczarek dodajemy pokrojoną paprykę i posiekaną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem.Ser ścieramy na tarce jarzynowej.Każdy placuszek z ciasta francuskiego nakłuwamy widelcem i układamy na nich: troszkę sera, porcję pieczarek z papryką i cebulą, posypujemy serem i oprószamy przyprawami. Smarujemy keczupem. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim brzegi ciasta. Pizze zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez ok. 15-20 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Czesia

    dobra przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !