Sposób przygotowania

Mięso opłukujemy, osuszamy i kroimy na płaty a następnie rozbijamy i lekko solimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na oleju słonecznikowym, dodajemy masło orzechowe, sól i pieprz i chwilkę razem podsmażamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kolendrę, mieszamy. Na przygotowane kawałki mięsa nakładamy po porcji przygotowanego farszu i zawijamy w roladki. Obsmażamy na patelni na złoty kolor. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Boczniaki również oczyszczamy i kroimy w paski. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem i masłem i układamy w nim papryki i boczniaki. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i płatki migdałowe. Doprawiamy curry i solą. Mieszamy. Na warzywach układamy zrumienione roladki. Zapiekamy ok. 40 min w temp. 160 stopni C. Pod koniec pieczenia polewamy olejem arachidowym. Podajemy z kaszą kuskus.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !