Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z masłem orzechowym z papryką i boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 6 szt
papryka żółta 2 szt
papryka zielona 1 szt
papryka pomarańczowa 1 szt
boczniaki 50 dag
czosnek 3 ząbki
płatki migdałowe 2 łyżki
curry 1 łyżeczka
olej arachidowy 2 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
masło 1 łyżka
cebula 2 szt
masło orzechowe 5 łyżek
posiekana kolendra 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
papryka 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z masłem orzechowym z papryką i boczniakami

Mięso opłukujemy, osuszamy i kroimy na płaty a następnie rozbijamy i lekko solimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na oleju słonecznikowym, dodajemy masło orzechowe, sól i pieprz i chwilkę razem podsmażamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kolendrę, mieszamy. Na przygotowane kawałki mięsa nakładamy po porcji przygotowanego farszu i zawijamy w roladki. Obsmażamy na patelni na złoty kolor. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Boczniaki również oczyszczamy i kroimy w paski. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem i masłem i układamy w nim papryki i boczniaki. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i płatki migdałowe. Doprawiamy curry i solą. Mieszamy. Na warzywach układamy zrumienione roladki. Zapiekamy ok. 40 min w temp. 160 stopni C. Pod koniec pieczenia polewamy olejem arachidowym. Podajemy z kaszą kuskus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak