Sposób przygotowania

z Białek ubijamy pianę, Dodajemy cukier, żółtka Delikatnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy dwa biszkopty. Galaretki rozpuszczamy według przepisów. Gdy stężeją, pokroić w kostkę. Pół szkl mleka odstawiamy. Resztę mleka gotujemy. odlewamy pół wsypujemy żelatynę mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. W zimnym mleku mieszamy obie mąki i wlewamy do wrzącego mleka. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy aż zgęstnieje. Gdy masa zrobi się jednolita wlewamy wystudzone mleko z żelatyną, studzimy i wkładamy galaretki. Otrzymaną masą przekładamy biszkopty....

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !