Sposób przygotowania

Mięso mielone wołowe doprawić solą, pieprzem majerankiem, czosnkiem, pokrojoną w kostkę cebulą oraz odrobiną bazylii. Dokładnie wymieszać. Dodać 2 łyżki bułki tartej oraz surowe jajo i dokładnie wygnieść mięso. Mięso rozklepać na płasko, ułożyć na nim dwa jaja ugotowane na twardo. Owinąć jaja mięsem mielonym. Blaszkę wysmarować dobrze tłuszczem ułożyć pieczeń posypać bułką tartą i posmarować górę masłem bądź smalcem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 45 minut. Od czasu do czasu polewając \"wodą\" która wypłynie z mięsa w czasie pieczenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !