Sposób przygotowania

Mięso uprzednio ugotować na wodzie z solą i bulionem, może to być mięsko z jakiejś innej potrawy, np. zupy. Zagotować wodę z dodatkiem masła i wsypywać po trochu mąkę, starannie ucierając drewnianą łyżką , aby nie zostały grudki. Ciasto po dobrym wyrobieniu powinno być gładkie i szkliste. Ostudzić ciasto. Do ostudzonego ciasta dodawać po jednym jajku stale wyrabiając ciasto, na koniec dodać mielone mięso i wszystko razem wymieszać. Gotować w osolonej wodzie kładąc łyżką niewielkie kluski i gotować na małym ogniu, aż wypłyną. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    No proszę, fajne to :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    Na pewno świetne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    o takich jeszcze nie słyszałam,bardzo ciekawe kluski
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis,takich jeszcze nie jadłam,a kluski lubię:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mniam mniam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !