Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sodziaki babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 1,5 szkl
cukier waniliowy
jajko 3
margaryna 10 g
szczypta cukru
Soda oczyszczona Prymat 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sodziaki babuni

Z podanych skladników zagnieść ciasto. Rozwałkować na średnio gruby placek. Dużym kubkiem wycinać okrągłe \"sodziaki\" ( placki ). Piec na patelni w głębokim oleju po obu stronach. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak