Sposób przygotowania

Kurki dokładnie myjemy , cebulę drobno kroimy i szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurki , posypujemy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości,możemy dodać odrobinę wody. W szklance wymieszamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do kurek, powstaje pyszny sosik, przed podaniem każda porcję posypujemy natką pietruszki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo lubię grzyby w śmietanie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    też ostatnio nazbierałem kurki - starczyło na 3 dania :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Zamiast \"kabaczek\" powinny być chyba \"kurki\" :) Smaczne danie swoją droga.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    z kurkami smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Bardzo lubię kurki. Fajna potrawa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !