Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1/2 kg
cebula 1 szt
śmietana 3-4 łyżki
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w śmietanie

Kurki dokładnie myjemy , cebulę drobno kroimy i szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurki , posypujemy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości,możemy dodać odrobinę wody. W szklance wymieszamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do kurek, powstaje pyszny sosik, przed podaniem każda porcję posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.08.2014 16:55
smaczne jedzonko
aisoglam 23.12.2012 16:31
Bardzo lubię kurki. Fajna potrawa :)
bernadetta2 15.05.2012 21:25
ciekawe
TyTaN 01.04.2012 18:29
z kurkami smaczne
bami 02.01.2012 10:12
Zamiast \"kabaczek\" powinny być chyba \"kurki\" :) Smaczne danie swoją droga.
pacpaw 15.08.2011 20:59
też ostatnio nazbierałem kurki - starczyło na 3 dania :o)
pawel6 15.08.2011 10:03
bardzo lubię grzyby w śmietanie:)
halina17 14.08.2011 18:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak