Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ziołowy na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeże posiekane oregano 5 łyżek
świeza posiekana melisa 4 łyżki
rosół z kostki 2 szklanki
jogurt naturalny 4 szklanki
Świeża szałwia do dekoracji
bagietka 1 szt
bazylia świeża 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ziołowy na rosole

Bagietkę kroimy na kromki i podpiekamy w piekarniku na grzanki. posiekane zioła gotujemy w bulionie ok. 5 min a następnie odstawiamy do przestudzenia. Przestygnięty bulion łączymy z jogurtem i dokładnie mieszamy. Porcje na talerzach dekorujemy szałwią. Podajemy z grzankami z bagietki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak