Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowy bigosik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

* 2 puszki fasoli czerwonej, * 1 kg pieczarek pokrojonych w ćwiartki i obgotowanych w osolonej wodzie, * 1 kg piersi z

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowy bigosik

Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną pierś z kurczaka. Dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać całą zawartość puszki z fasolą. Przecier pomidorowy i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Dusić wszystko do momentu aż zacznie trochę gęstnieć i woda z fasoli odparuje. Podajemy posypane startym serem z dodatkiem świeżego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.12.2013 15:54
smaczny bigos
Wacław 11.08.2013 11:22
proste ,smaczne danie
kate.500 16.12.2012 15:50
super
caralajna 02.03.2012 08:13
smaczne
misia53 03.12.2011 00:27
Iza, ale okna trzeba otwierać po zjedzeniu takiego danka . Kiedyś moja babcia coś podobnego gotowała i bardzo mi to smakowało choć wtedy jeszcze byłam niejadkiem.
ben-ka 02.12.2011 09:01
dobre jedzonko.
Marzena34 04.05.2011 08:31
fajny pomysł
IZABELA29 24.02.2011 15:49
tak i bardzo syty
SmacznaPyza 24.02.2011 15:32
fajne! taki jednogarnkowiec i to bardzo pożywny :-)
MAŁY 02.02.2011 18:53
smaczne
Jolanta40 28.06.2010 07:51
ciekawe i bardzo zdrowe, bo fasola i kurczak zawierają dużo białka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak