Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec japoński

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,50 kg
cukier puder 0,30 kg
jaja 9 sztuk
margaryna 1 sztuka
kasza manna 9 łyżek
puder do pieczenia 2 łyżeczki
zapach migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec japoński

Mąkę zalać wrzącą wodę. Gotować 20 minut, co jakiś czas odlać wodę i zalać wrzątkiem świeżym (2x) zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Następnie dodać mak, kaszę, proszek i zapach. Na koniec pianą z białek. Piec ok. 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.08.2012 17:13
Zamiast mąki w przepisie powinien być mak !
agnieszka214 22.07.2012 18:05
dałam 1,5 kg maku parzonego
jolanta19 05.02.2012 18:16
ciekawe
caralajna 04.12.2011 11:34
ciekawe, że nazwa brzmi \'makowiec\' a w składnikach nie ma maku
caralajna 04.12.2011 11:34
ciekawe, że nazwa brzmi \'makowiec\' a w składnikach nie ma maku
agata1722
agata1722 29.09.2011 17:04
super
mirosława4 14.08.2011 18:06
niebardzo wiem bynajmiej Ja o co chodzi w tym sposobie wykonania tego ciasta:(przepis ciekawy ale wykonanie...:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak