Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
drożdże 5 dag
jaja 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: oponki

Zrobić zaczyn z drożdży, trochę cukru, mąki i mleka. Zostawić do wrośnięcia. Kiedy wyroście do ciepłego mleka dodać resztę składników i roztopić margarynę. Pozostawić do wyrośnięcia. Piec na rozgrzanym tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak