Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaroniki migdałowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 25 dkg
cukier puder 25 dkg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
białko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: makaroniki migdałowe

Z białek ubijamy pianę i porcjami dodajemy do niej cukier aż powstanie gładka lśniąca masa.Cztery łyżki zostawiamy a resztę mieszamy z cynamonem,sokiem z cytryny i mielonymi migdałami.Na blasze układamy arkusz pergaminu i układamy na nim łyżką małe ciastka.Na końcu smarujemy odłożoną pianą z białek.Odstawiamy na noc w temperaturze pokojowej do wysuszenia a następnie wstawiamy do nagranego piekarnika i pieczemy 20 min w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak