Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-melonowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

melon galia 1 plaster
truskawki 4 szt
śmietana kremówka 100 ml
cukier puder 1 łyżeczka
wafel 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-melonowy

Obieram melon ze skórki i usuwam pestki, kroję go w romby, truskawki pokroiłam w plastry. 100 ml śmietany kremówki ubiłam na sztywno z 1 łyżeczką cukru. Do szklanego pucharka dodałam łyżkę bitej śmietany, następnie trochę truskawek, zakryłam je śmietaną, którą obsypałam 3 łyżkami startego kokosowego wafla. Ułożyłam truskawki wokół rantu, dodałam romby melona, między niego powkładałam resztę truskawek, ma to wyglądać jak kolce, posypałam resztą wafla. Wstawiłam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 15.08.2011 19:32
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak