Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masło grzybowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 25 dkg
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
masło 1 łyżka
masło 1/2 kostki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: masło grzybowe

Grzyby dokładnie myjemy dodajemy do uduszonej na łyżce masła drobno pokrojonej cebuli i czosnku,następnie dodajemy wino i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy na małym ogniu aż sos odparuje.Studzimy miksujemy z masłem, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce.Wyborne do ziemniaków,grzanek,mięsa i ugotowanych na parze warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak