Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z burakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
śledzie w oleju 4 szt
cebula 1 szt
oliwa 1 szklanka
ziele angielskie kilka ziarenek
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cytryna 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z burakami

Buraki myjemy gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej lub pieczemy w piekarniku,po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki,wyciskamy na nie sok z cytryny.Cebulę drobno kroimy.W naczyniu układamy warstwami buraki,cebulę przyprawy,śledzie pokrojone w dzwonki i całość zalewamy oliwą z oliwek tak aby wypełniła szczeliny i przykryła potrawę.Odstawiamy do lodówki na dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 21.03.2012 19:46
pycha
Robert10 16.08.2011 10:23
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak