Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolmopsy w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowy 8 szt
cebula 1 szt
jabłko winne 1 szt
cytryna 1/2 szt
śmietana gęsta 1 opakowanie
ogórek konserwowy 2 szt
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rolmopsy w śmietanie

Filety układamy na desce skórką do dołu i w środku smarujemy musztardą,na wierzch układamy przekrojony wzdłuż na cztery części ogórek i ściśle rolujemy i spinamy wykałaczką.Układamy je w zamykanym naczyniu,posypujemy drobno pokrojoną cebulą.Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach i mieszamy go z sokiem z cytryny i gęstą śmietaną i układamy śmietanowo-jabłkową pierzynkę na rolmopsach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.07.2012 20:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak