Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolmopsy w sosie majonezowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
musztarda 2 łyżki
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
koperek kilka gałązek
filety 8 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: rolmopsy w sosie majonezowym

Filety układamy na desce skórką do dołu i w środku smarujemy musztardą,na wierzch układamy przekrojony wzdłuż na cztery części ogórek i ściśle rolujemy i spinamy wykałaczką.Układamy je w zamykanym naczyniu przekładając drobno pokrojoną cebulą i koperkiem.Zalewamy zalewą ze śmietany,majonezu,oliwy i soku cytrynowego i energicznie mieszamy.Schładzamy w w lodówce i dekorujemy gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 13.09.2011 22:47
mniam
dorotka0000025 13.09.2011 22:47
mniam
Grazyna0211 20.08.2011 11:30
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak