Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko surowe 3 szt
ZOLTKA UGOTOWANE NA TWARDO 3 szt
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki
bazylia 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z tuńczyka

Żółtka surowe i ugotowane rozcieramy na gładką masę,dodajemy sok z połowy cytryny i ucieramy drewnianą łyżką,dodając po kilka kropli oliwy,na końcu dodajemy śmietanę i wszystkie przyprawy.Rybę odsączamy i siekamy,dodajemy do sosu i mieszamy.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.10.2011 07:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak