Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa sałatka z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kartofel duży 1 szt
marchew 1/2 szt
seler 1/2 szt
jajko 2 szt
kostka warzywna 1 szt.
majonez 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa sałatka z fasolką szparagową

Gotujemy na twardo 2 jajka. Kartofel, połowę marchewki i seler gotujemy w łupinach wcześniej, studzimy. Ściągamy delikatnie skórkę z każdego warzywa. Marchewkę i seler kroimy w małą kostkę, kartofla w trochę większą. W między czasie gotujemy z kostką warzywną pokrojoną fasolkę szparagową, nie może być zbyt miękka. Odcedzamy i studzimy. Do miski wkładamy warzywa, jajka posiekane za pomocą rozdrabniacza do jajek, doprawiamy solą i pieprzem wg uznania, dodajemy 2 kopiaste łyżki majonezu, jeszcze raz doprawiamy pieprzem kolorowym. Dokładnie mieszamy. Dekorujemy kawałkami fasoli i listkiem selera. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 23.12.2013 19:54
Bardzo smaczne.
anja3107 16.10.2011 15:57
apetycznie wygląda
Misiek1 14.08.2011 15:14
Uwielbiam sałatki jarzynowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak