Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka podwójnie fasolkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofel gotowany 1 szt
seler gotowany 1/2 szt
fasolka szparagowa krojona 2 szkl.
faola czewrona Kidney 4 łyżki
ogórki małosolne 3 szt.
majonez 2 łyżki
kostka warzywna 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka podwójnie fasolkowa

Gotujemy 1 kartofel i pół selera w łupinach, wystudzone obieramy i kroimy w kostkę. Wcześniej gotujemy również jajko na twardo, które po ostudzeniu i obraniu z łupinek kroimy rozdrabniaczem do jajek. 2 szklanki pokrojonej fasolki szparagowej gotujemy z kostką warzywna al dente i studzimy. 3 dniowe ogórki małosolne drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy 2 kopiaste łyżki majonezu, doprawiamy solą i pieprzem kolorowym, mieszamy, dodajemy około 4 łyżek odsączonej fasoli czerwonej Kidney (7 zostawiamy do dekoracji), łączymy i dekorujemy fasolą czerwoną, paseczkami ogórka i listkiem selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 23.09.2011 20:20
mniam
Beatris 21.08.2011 18:07
Lubię takie sałatki, zwłaszcza z dodatkiem dobrego majonezu.
agnieszka137 14.08.2011 15:09
bardzo mi odpowiada taka sałatka
Nina7 14.08.2011 15:01
Wygląda baaaardzo smacznie!
1j1o1l1a1 14.08.2011 14:32
dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak