Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty - coleslaw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
marchew 1 sztuka
por 3 liście
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
cukier drobny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty - coleslaw

Kapustę oberwać z pierwszych liści i umyć każdy liść pod bieżącą wodą. Posiekać. Następnie oskrobać marchew i zetrzeć na tarce na drobne wiórki. Por umyć i również posiekać na małą drobną kostkę. Dodać kwasek i musztardę, oraz cukier, sól i pieprz. Odłożyć do lodówki przed podaniem na co najmniej pół godziny. Surówka do różnego typu dań, choć w mojej kuchni najlepiej smakuje do ryb np. mintaja, halibuta itd. :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 17.09.2011 20:16
bardzo ją lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak