Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka pizza Izabeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże świeże 5 dag
mąka 2 szkl.
cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka pizza Izabeli

Przygotować rozczyn z połowy ilości wody, cukru i drożdży. Połącz z mąką, solą, olejem i pozostałą wodą . Wyrób gładkie i lśniące ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut. Wędlinę pokrój w paski lub kostkę. Ser pokroić w kostkę.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 5 części lub całość wyłożyć na tortownice lub podłużna blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Ciasto posmarować cienką warstwą przecieru pomidorowego, ułożyć wędlinę i posypać serem, oregano i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.11.2013 14:59
świetna pizza
Klausia 12.04.2013 15:53
muszę spróbować Twojej wersji :D
Bernadeta 14.11.2012 08:18
też taką lubie i robie
jeta72 01.06.2012 12:49
fajna :-)
Marzena34 11.03.2012 21:39
smaczna
barbara11561 22.03.2011 08:57
dobra bo domowa
IZABELA29 21.06.2010 11:06
KOREKTA DO PRZEPISU: * 5 dag. drożdży, * 2 szklanki mąki, * 1 łyżeczka cukru, * 1/2 łyżeczki soli, * 2 łyżki oleju, * 3/4 szklanki ciepłej wody. Farsz: * 30 dag szynki, * 3 plasterki sera z czosnkiem niedźwiedzim, * 3 plasterki sera z papryką i chili lub 30 dag sera Gouda, * 4 łyżki przecieru pomidorowego, * oregano, * majeranek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak