Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, mielimy, dodajemy żółtka z jajek oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną, odrobinę soli do smaku. Wyrabiamy gładkie ciasto, z którego formujemy małe kuleczki z niedużą dziurką na środku. Tak uformowane kulki wkładamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy do wypłynięcia. Gotowe kluseczki podajemy z sosem, bądź tartą bułeczką rozgrzaną na maśle.

Komentarze

  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    uwielbiam je
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiamy w domu kluski śląskie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    i do tego modra kapusta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !