Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy indycze z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 4 duże sznycle
cebula biała 1 szt.
kurki 70 dag
masło klarowane do smażenia
pomidory 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy indycze z kurkami

Posiekaj cebulę 1/4 kurek. Uduś na maśle. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Rozbij sznycle, z jednej strony posmaruj koncentratem pomidorowym. Na nim ułóż porcję farszu kurkowego. Mięso zwiń w roladki, zepnij.
Obsmaż mięso na maśle na silnym ogniu. Dodaj resztę kurek i cebulę. Smaż, aż odparuje płyn. Dodaj posiekane pomidory. Dopraw. Przykryj. Duś jeszcze 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 27.01.2012 15:06
dzi? si? zabieram za zrazy :) wo?owe co prawda, ale te te? brzmi? interesuj?co, tylko sezonu na kurki nie ma :(
daria899 02.12.2011 10:14
bardzo dobre
Natalia37
Natalia37 14.08.2011 12:49
mniam z kurkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak