Sposób przygotowania

Z około trzech szklanek mąki i jajka z dodatkiem wody zagnieść ciasto na pierogi i rozwałkować na 2 mm placek. Wyciąć krążki jak zazwyczaj się robi.

Farsz:
Cebulę podsmażyć pokrojoną w kostkę na oleju. Dodać mięso mielone i margarynę poddusić i rozdrabniać widelcem. Kiedy będzie podpieczone wsypać wcześniej ugotowany ryż z torebki. Doprawić pieprzem, kucharkiem i wymieszać. Kiedy konsystencja będzie zbyt rzadka z nadmiaru tłuszczu z mięsa, należy wsypać bułkę tartą wedle uznania.

Na koniec wsypujemy starty żółty ser i mieszamy. Gdy wszystko nam się połączy zdejmujemy z ognia i studzimy. Na wycięte krążki nakładamy farsz i zlepiamy jak normalne, zwyczajne pierogi. Gotujemy we wrzątku 4 minuty od wypłynięcia, polewamy przed podaniem roztopionym masełkiem

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU : Ciasto na pierogi: * mąka, * jajko, * woda. Farsz: * pół kilo mięsa mielonego, * jeden woreczek ryżu 100 g, * 30 dag sera żółtego, * pieprz, * cebula, * bułka tarta, * 2 łyżki oleju, * 10 dag margaryny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pierożki bym chętnie zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    U mnie szał pierogowy trwa - córka je uwielbia!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    U mnie szał pierogowy trwa - córka je uwielbia!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na farsz do pierogów.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne te pierożki Izuni !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne są na pewno z takim farszem
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    takich pierogów nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    takie lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !