Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w gyrosie z dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
ogórki konserwowe 6 szt
kukurydza w puszce 1
kapusta pekińska 1
majonez
przyprawa do gyrosa
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w gyrosie z dodatkami

Filet z kurczaka pokroić w cienkie paski obtoczyć dokładnie w przyprawie do gyrosa. Odstawić do lodówki na min. 30 minut. Ogórki pokroić w kosteczkę, Kapustę pekińską poszatkować. Filet usmażyć na patelni, przelożyć do szerokiego i wąskiego naczynia. Polać dokładnie ketchupem. Następnie posypać ogórkami i posmarować dokładnie majonezem. Następnie posypać kukurydzą i polać ketchupem. Na górę położyć poszatkowaną kapustę pekińską. Polać sosem włoskim. sałatka idealna na ciepłe dni. Przed podaniem dokładnie schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaaa1 19.08.2011 08:15
Niedługo dodam foto bo będę ją robić, smaczna, polecam szczególnie w lato :)
Natalia37
Natalia37 14.08.2011 12:51
nie widziałm jeszcze takiego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak