Sposób przygotowania

Biały ser przepuścić przez maszynkę. Ser twardy zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Oba sery połączyć, dodać śmietanę, mieloną paprykę, ucierać do uzyskania jednolitej masy. Dobrze schłodzić w lodówce. Pumpernikiel zetrzeć na tarce z drobnymi otworami i wymieszać z pieprzem. Zwilżonymi rękoma formować z serowej masy kulki o średnicy 1,5 - 2 cm i obtaczać je w zmielonym pumperniklu z pieprzem. Podawać nadziane na wykałaczki.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU: * 10 dag tłustego białego sera, * 10 dag twardego sera np. Gouda, * 1 łyżka śmietany, * 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki, * 3 kromki wysuszonego pumpernikla, * 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z twarozkiem? świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    o ciekawe wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    ciekawy pomysł, musze zrobić.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mm smakowite;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    Bardzo ciekawy przepis... jeszcze czegoś takiego nie jadłam, chyba pora wypróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !