Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak biryani

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pomidory z puszki 1/2 puszki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
chili 1 szczypta
papryka czerwona 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
sól
ryż 1 torebka
imbir świeży 1/2 łyżeczki
kurkuma 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak biryani

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać do niej przyprawy i podsmażać razem ok.2-3 minuty. Dodać posiekany czosnek i pokrojone w kostkę mięso. Podsmażać razem ok.10 minut. Wlać pomidory razem z zalewą i smażyć jeszcze kilka minut. Dodać ryż, wymieszać. Doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 29.01.2013 23:00
Nie jadłam, ale z chęcią to nadrobię.
sunnymood 22.09.2012 23:27
pikantnie- podoba mi się
pacpaw 16.12.2011 20:07
muszę częściej w swojej kuchni gościć orientalne dania
Marlena/Kinia 07.10.2011 09:17
bardzo interesująca potrawa...:)
Weronika_eM 15.08.2011 21:01
super przepis
Beatris 14.08.2011 19:32
Raczej mam ochotę na nowe smaki. I przyznam, że zasmakowały mi te potrawy. A tą szczególnie zachwycony był mój syn.
Jolanta_P-S 14.08.2011 19:10
twoją pasją jest chyba hinduska kuchnia
Misiek1 14.08.2011 15:14
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak