Sposób przygotowania

Groch zalać wodą i ugotować prawie do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek, starty imbir i przyprawy. Chwilę podsmażyć. Dodać pomidory razem z zalewą. Gotować, aż zrobi się sos (często mieszać, żeby się nie przypaliło). Dodać trochę skórki startej z cytryny i groch. Dolać 1 szklankę wody i gotować całość bez przykrycia, aż groch zrobi się miękki (pamiętać o mieszaniu). Podawać z chlebkiem naan.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    No no no... Może być bardzo smaczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kuchnia indyjska bardzo rzadko u mnie gości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Jestem ciekawa smaku. Nie jadłam potraw kuchni indyjskiej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !