Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po iwonicku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 kg
ser pleśniowy 30 dkg
sok z cytryny 1/2
natka pietruszki
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po iwonicku

mięso ubić ,tak aby otrzymać duże cienkie plastry.skropić sokiem z cytryny.ser pokroić w cienkie plasterki lub skruszyć.w natłuszczonej formie do zapiekania układać warstwami mięso i ser.uwaga!mięsa nie wolno już solić.każdą warstwę posypywać zieleniną.ostatnią warstwę powinien stanowić ser.posypać wiórkami zimnego masła i wstawić do nagrzanego piekarnika 200*c na 35 min.takiego kurczaka przed podaniem kroi się jak tort.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 30.08.2010 10:36
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 09:58
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak